Sarı Kiraz Reçeli Tarifi
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Sarı Kirazdan yapılan reçel, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezleri arasında yerini alacak. Gelsin o zaman tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sarı Kiraz Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 2 kilo sarı kiraz
- 7 su bardağı toz şeker
- 1 Limonun suyu
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Kirazlar yıkanır, sap kısımları alınır
- Mümkünse çekirdekleri çıkartılır
- Pişirme tenceresine akşamdan doldurulup üzerine toz şeker dökülür
- Ertesi gün önce harlı, kaynara çıkınca az kısık ateşte pişirilir
- Toz şeker eridiğinde delikli bir kepçe ile kirazlar başka bir kaba aktarılır
- 1 limonun suyu şerbete dökülüp koyu kıvam alana kadar kaynatılır
- İstenilen kıvamı anlamak için kaynarken başka bir tabağa alıp soğutulur
- Kıvam soğukken kontrol edilir
- Kaynarken üzerinde oluşan köpükler delikli kepçe yardımı ile alınır
- Kirazlar tekrar şerbetin içine dökülüp 5 dakika daha kaynatılır ve ocağın kapatılıp soğumaya alınır
- Reçel, cam kavanoza doldurulup, ağzı sıkıca kapatılır
AFİYET OLSUN!
