Elmalı Turta Tarifi
Kışın tezgahlarda elmadan bol ne var. Elmalı turta, tüm aile üyelerinin severek yiyeceği tatlılardan. O zaman bir elmalı turta yapında yiyelim:) Tarif bizden yapması sizden.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Elmalı Turta Tarifi
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 8.5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Elma püresi için:
- 5 adet rendelenmiş elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Turta Nasıl Yapılıyor:
- Elmalar derin bir kaba rendelenip üzerine şeker ve tarçın eklenir, güzelce karıştırılır sonra beklemeye alınır
- Yumurtalar, tereyağı, şeker, sıvı yağ ve süt güzelce karıştırılır
- Karışıma vanilya ve kabartma tozu ile karıştırılan un azar azar eklenerek yoğurmaya başlanır
- Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzeri kapatılır ve buzdolabında yarım saat dinlenmeye alınır
- Hamur dinlendikten sonra hamurun yarısından biraz daha küçük bir parça ayrılır
- Büyük parça bir merdane yardımıyla Turta kalıbına yayılır
- Hamurun üzerine dinlenmeye bırakılan elmalı harç dökülür
- Elmalı harcın üzerine önceden ayrılan küçük hamur parçası bir merdane yardımıyla açılarak turta için şeritler kesilir
- Kesilen şeritler elmalı harcın üzerine kafes şeklinde dizilir
- Elmalı turta önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir
- Turta soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir
