İtalyan Tatlısı Panna Cotta Yapıyoruz, Hem de Kivili...
İtalyan tatlısı Panna Cotta'yı kiviyle tatlandırdık. Ortaya hiç kimsenin karşı koyamayacağı bir lezzet çıkardık.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Panna Cotta Nedir?
Panna Cotta, İtalyan mutfağına ait, oldukça popüler bir tatlı.
İtalyanca'da 'pişmiş krema' veya 'katı krema' anlamına gelen bu tatlı, yoğun bir kıvamda ve krema ile sütün bir karışımının jöle gibi sertleştirildiği bir yapıya sahip.Panna Cotta, genellikle vanilya, şeker ve jelatin gibi malzemelerle lezzetlendirilir.

O zaman akşama Kivili Panna Cotta Tatlısı yapmaya ne dersiniz, İşte Tarifi?
Kivili Panna Cotta Tarifi
Malzemeler:
- 250 ml süt
- 250 ml krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çubuk vanilya
- 3 yaprak jelatin
Kivili sos için;
- 4 kivi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Üzeri için;
- File badem
Panna Cotta Nasıl Yapılıyor:
- Süt, krema, toz şeker ve vanilya bir sos tenceresine alınır
- Sürekli karıştırılarak kaynatılır
- Yaprak jelatinler bir kaseye alınır
- Üzerine soğuk eklenip çözününceye kadar bekletilir
- Kaynayan krema ocaktan alınır ve çözünen jelatinler ilave edilip karıştırılır
- Kremalı karışım servis kaplarına paylaştırılır ve 2-3 saat buzdolabında bekletilir
- Kivili sos için kivilerin kabukları soyulur
- İri doğranıp bir kaseye alınır
- Pudra şekeri ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirilir
- Panna cottaların üzeri kivili sosla ve file bademle süslenir, servis edilir
- TATLIMIZ HAZIR!

Biz kiviyle yaptık ama istediğiniz bir başka meyveyle de yapılabilir.
Gördüğünüz gibi sunumuyla da göz kamaştırıyor..