Banana Bread tarifi
Malzemeleriniz hazırsa, farklı sunumu ve lezzetiyle gönlünüzü fethedecek banana bread nasıl yapılır birlikte görelim.
BE
Berfin Eneç
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BE
Berfin Eneç
Malzemeler
- 3 adet olgun muz
- 105 g tereyağ (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 8 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 260 g un
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 120 g bitter çikolata

Hazırlanışı:
- 2 adet muzu ve yoğurdu bir kaba alıp ezerek karıştıralım. Başka bir kapta tereyağı ve şekeri iyice karışana kadar çırpın.
- Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edelim. Önceden hazırladığınız yoğurtlu ve muzlu karışımı da ekleyerek çırpma işlemini sıvı hale gelene kadar devam ettirin.
- Bitter çikolataları eklemeden önce un, karbonat, vanilya ve tarçını da ekleyelim ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Karışım pürüzsüz hale getirelim ve bitter çikolatayı da ekleyerek çok ezmeden karıştıralım
- Hazırladığınız karışımı tereyağı sürdüğünüz kek kalıbına alın ve ayırdığınız 1 adet muzu soyduktan sonra ortadan ikiye bölerek en üste yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika süreyle pişirin. Fırından aldıktan sonra 30 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Soğuduğunda dilimleyerek servis edin.