Kaytaz Böreği nasıl yapılır? Tarifi

Antakya mutfağıyla özdeşleşen kaytaz böreği nasıl yapılır?malzemeleri hazırsa tarifimize geçelim.

BE
Berfin Eneç
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kaytaz Böreği nasıl yapılır? Tarifi
BE
Berfin Eneç

Malzemeler

Hamur için: 

  • 2,5 su bardağı ılık su 
  • 6,5 su bardağı un 
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya 
  • 1 yemek kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Hamurun üzerine sürmek için: 

  • 1,5-2 çay bardağı zeytinyağı 

İçi için: 

  • 300 gr yağsız kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 2 domates 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • ½ çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı çam fıstığı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • ½ demet maydanoz


Nasıl Yapılır

  1. Domatesin kabuklarını soyup çok küçük doğrayın. Soğanları ve maydanozu robotta çekin.
  2. Domatesleri, kıymayı, maydanozu, soğanları, salçayı, zeytinyağını ,nar ekşisini, çam fıstığını, tuz ve karabiberi birlikte karıştırın. 
  3. Harcınız sulu ise suyunu biraz süzebilirsiniz. Yoğurma kabına 2,5 su bardağı ılık su ekleyin. İçine şeker ve kuru mayayı ilave edip karıştırın. 
  4. Maya eriyince üzerine tuzu ekleyin. Unumuzu eleyerek  ilave edelim. Hamurun üzerini örterek iyice kabarmasını bekleyin. 
  5. Hamur elinize çok yapışıyorsa un serperek bir kez yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 
  6. Bir kaseye zeytinyağı ekleyelim ve Kasedeki zeytinyağına elinizi batırıp hamuru elinizle açarak inceltin. Pasta tabağı büyüklüğünde olana kadar açmaya devam edelim.
  7. Önce bir kenarını katlayın, sonra karşı kenarını üzerine katlayın, diğer iki kenarı da sırayla üzerine katlayın. Yağlanan tepsiye dizin. 
  8. Hamurların üzerine hafif bastırarak çukurlaştırın, ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyun. 
  9. Kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. 

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa