Kaytaz Böreği nasıl yapılır? Tarifi
Antakya mutfağıyla özdeşleşen kaytaz böreği nasıl yapılır?malzemeleri hazırsa tarifimize geçelim.
BE
Berfin Eneç
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BE
Berfin Eneç
Malzemeler
Hamur için:
- 2,5 su bardağı ılık su
- 6,5 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun üzerine sürmek için:
- 1,5-2 çay bardağı zeytinyağı
İçi için:
- 300 gr yağsız kıyma
- 2 adet soğan
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
- Tuz
- Karabiber
- ½ demet maydanoz

Nasıl Yapılır
- Domatesin kabuklarını soyup çok küçük doğrayın. Soğanları ve maydanozu robotta çekin.
- Domatesleri, kıymayı, maydanozu, soğanları, salçayı, zeytinyağını ,nar ekşisini, çam fıstığını, tuz ve karabiberi birlikte karıştırın.
- Harcınız sulu ise suyunu biraz süzebilirsiniz. Yoğurma kabına 2,5 su bardağı ılık su ekleyin. İçine şeker ve kuru mayayı ilave edip karıştırın.
- Maya eriyince üzerine tuzu ekleyin. Unumuzu eleyerek ilave edelim. Hamurun üzerini örterek iyice kabarmasını bekleyin.
- Hamur elinize çok yapışıyorsa un serperek bir kez yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Bir kaseye zeytinyağı ekleyelim ve Kasedeki zeytinyağına elinizi batırıp hamuru elinizle açarak inceltin. Pasta tabağı büyüklüğünde olana kadar açmaya devam edelim.
- Önce bir kenarını katlayın, sonra karşı kenarını üzerine katlayın, diğer iki kenarı da sırayla üzerine katlayın. Yağlanan tepsiye dizin.
- Hamurların üzerine hafif bastırarak çukurlaştırın, ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyun.
- Kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.