Bal kabaklı turta tarifi
Hafif, lezzetli ve sağlıklı meyveler arasında yer alan bal kabağını bir de tuttada deneyin! İşte bal kabaklı turta tarifi...
SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SM
Suat Mutlu
Bal kabağı, tatlı ve doyurucu bir malzeme olarak tatlı tariflerinde sıkça kullanılır. İşte bal kabağıyla yapılan nefis bir turta tarifi:
Malzemeler:
Kabak Püresi:
- 2 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
- 1/2 su bardağı su
Hamur:
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 büyük yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Dolgu:
- 2 büyük yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı krema veya yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
- Bal kabağını rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
- Bir tencerede bal kabağı ve suyu orta ateşte pişirin. Bal kabağı yumuşayana kadar pişirin. Ardından suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Hamur için, un, toz şeker, tereyağı, yumurta, vanilya özütü ve tuzu büyük bir karıştırma kabında yoğurun. Hamur birleşinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış bir zeminde açın ve tart kalıbınıza yerleştirin. Kalıbın kenarlarına dikkatlice bastırarak hamuru düzeltin ve fazla kısmını kesin.
- Bir kasede yumurtaları, sütü, toz şekeri, kremayı veya yoğurdu, tarçını ve tuzu çırpın.
- Pişmiş bal kabağını tart hamurunun üzerine yayın.
- Üzerine yumurtalı karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında yaklaşık 45-50 dakika veya turta kızarana kadar pişirin.
- Turta fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan turta dilimleyip servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya biraz krema ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!