Mangal köfte tarifi

Mangalda köfte tarifi nasıl yapılır işte tarifi...

EE
Ebru Edem Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Mangal köfte tarifi
EE
Ebru Edem Yazar

Mangalda ızgara köfte tarifine dair merak ettiğiniz her şeyi bir araya getirdik tarif detaylarına birlikte göz atalım. işte lezzetli bir köfte tarifi.

Malzemeler:

  • 1 kilogram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet ekmek içi
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

  1. Soğanı rendeleyin. Ekmek içini küçük parçalar halinde ufalayın.
  2. Dana kıymayı bir kaba alın. Üzerine soğan, ekmek içi, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve kekiği ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. Köfteleri avucunuzun içinde yuvarlayın.
  6. Köfteleri mangalda veya tavada pişirin.

İpuçları:

  • Köfte harcına rendelenmiş havuç, domates veya biber gibi malzemeler ekleyerek daha lezzetli köfteler yapabilirsiniz.
  • Köfteleri pişirmeden önce buzdolabında yarım saat dinlendirirseniz daha lezzetli olurlar.
  • Köfteleri mangalda pişirirken, köftelerin her tarafının eşit şekilde pişmesi için sık sık çevirin.

Servis:

Köfteleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Köftelerin yanında patates kızartması, pilav veya salata ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa