Osmanlı Mutfağı: Keşkül tarifi

Osmanlı mutfağının efsane tatlılarından biri olan ve kolay mı kolay Keşkül tarifi sizlerle!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Osmanlı Mutfağı: Keşkül tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay bardağı badem tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:

  1. Süt, şeker, pirinç unu, badem tozu ve vanilyayı derin bir tencereye alın.
  2. Çırpma teli ile iyice karıştırın.
  3. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  4. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  5. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve hindistan cevizi ekleyin.
  6. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.
  7. Üzerine hindistan cevizi veya kakao serperek servis yapın.

İpuçları:

  • Keşkül pişirirken kıvamı çok koyu olursa, bir miktar süt veya su ekleyerek açabilirsiniz.
  • Keşkül pişirirken sürekli karıştırmanız, topaklanmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Keşkül soğuduktan sonra daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun!

Diğer püf noktaları:

  • Keşkül yapımında pirinç unu yerine mısır nişastası da kullanabilirsiniz.
  • Keşkül içine dilediğiniz gibi meyve, kuruyemiş veya fındık ekleyebilirsiniz.
  • Keşkül, dondurma veya taze meyve ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa