Ajvar Soslu Fırında Peynirli Patates

Ajvar sosunun bambaşka bir lezzet kattığı, fırında sağlıklı bir şekilde pişirdiğimiz, çeşitli baharatlarla lezzetlerdirdiğimiz Ajvar Soslu Fırında Peynirli Patates Tarifi’ni çok beğeneceğinizi umuyoruz.

BE
Berfin Eneç
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ajvar Soslu Fırında Peynirli Patates
BE
Berfin Eneç

  • 6 adet taze patates (ortadan ikiye bölünmüş)
  • 4 çorba kaşığı toz parmesan peynir
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sera toz karabiber
  • 1 çay kaşığı sera tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı sera kuru kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Servis için;
  • Sera Ajvar Sos
  • Taze soğan (incecik doğranmış)

Ajvar Soslu Fırında Peynirli Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle taze patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra ortadan ikiye kesin.

2. Bir kapta parmesan peynir ve tüm baharatları bir araya getirin ve karıştırın.

3. Isıya dayanıklı bir borcamın ya da fırın kabının içine parmesanlı baharatlı karışımı aktarın ve spatula ile yayın.

4. Taze patateslerin kesilen kısmı alta gelecek şekilde parmesanlı baharatlı karışımın üzerine yerleştirin.

5. Sonrasında üzerlerine zeytinyağı gezdirin.

6. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.

7. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine sera ajvar sos ilave edin.

8. İncecik doğranmış yeşil soğan serpiştirerek servise sunun.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa