Tavuklu Şark Pilavı tarifi

Pilavseverler olarak farklı bir tarif aryıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte sizlere lezziz mi lezziz bir o kadar da doyurucu mükemmel bir tarif: Tavuklu Şark Pilavı

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Tavuklu Şark Pilavı tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 60 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın.
  2. Haşlanan tavuğun suyunu süzün ve etlerini didikleyin.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağı ile birlikte kavurun.
  4. Kavrulan soğanın üzerine domatesleri rendeleyin ve baharatları ekleyin.
  5. Domatesler yumuşayınca didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin ve kavurun.
  6. Pirinci yıkayıp, süzün ve kavrulan karışıma ekleyin.
  7. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.
  8. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Pişen pilavı servis tabağına alın ve üzerine ceviz serperek servis edin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Tavuk etlerini haşlamadan önce tuzla ovun. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.
  • Pirinçleri yıkarken, suyu tamamen süzmeyi unutmayın. Aksi takdirde pilavınız sulu olacaktır.
  • Pilavı pişirirken, kapağını sık sık açmayın. Bu şekilde pilavınız tane tane olacaktır.
  • Pilavı servis etmeden önce dinlendirin. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.


Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa