Tavuk Sebzeli Şehriye Pilavı tarifi
Tavuk Sebzeli Şehriye Pilavı, pilavgillerin en sevilen yemeklerinden biridir. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu yemek, her yaştan insanın beğenisini kazanır. İşte sizlere bu lezzetin tarifi!
BY
Barış Yılmaz
Muhabir
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BY
Barış Yılmaz
Muhabir
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım yeşil biber
- 4 yemek kaşığı mısır
- 5 yemek kaşığı dondurulmuş bezelye
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber

Yapılışı:
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve tencereye alın. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- Soğanı ince ince doğrayın ve tavuğun üzerine ekleyin. Soğan da kavrulunca havucu küp küp doğrayın ve ekleyin. Havuç da kavrulunca biberleri doğrayın ve ekleyin.
- Sebzeler de kavrulunca mısır ve bezelyeyi ekleyin.
- Arpa şehriyeyi ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- Suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Ocağı kısık ayara getirin ve kapağını kapatın.
- Pilav suyunu çekip pişince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:
- Arpa şehriyeleri kavururken fazla kavurmayın, yanabilir.
- Suyunu ekledikten sonra ocağı kısık ayara getirin ve kapağını kapatın.
- Pilav suyunu çekip pişince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
- Dilerseniz tavuk yerine et de kullanabilirsiniz.
- Sebzeleri kendi damak zevkinize göre seçebilirsiniz.