Tahinli Çörek tarifi
Lezzeti ve tadıyla damaklarda kalacak o müthiş tarifi: Tahinli Çörek tarifi
BY
Barış Yılmaz
Muhabir
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BY
Barış Yılmaz
Muhabir
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı tahin
- 1/2 su bardağı şeker
- Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Susam

Hazırlanışı:
- Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyerek karıştırın ve 5 dakika kadar bekletin.
- Yoğurma kabına unu, tereyağı ve mayalı karışımı ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- Her bir parçayı elinizle açın ve üzerine tahin-şeker karışımını yayın.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı, pekmez ve susam serpin.
- 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Püf Noktaları:
- Hamuru yoğururken çok fazla un eklemekten kaçının.
- Hamurun mayalanması için oda sıcaklığında bekletin.
- Çörekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürmek, çöreğin daha parlak ve güzel görünmesini sağlar.