Tahinli Çörek tarifi

Lezzeti ve tadıyla damaklarda kalacak o müthiş tarifi: Tahinli Çörek tarifi

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Tahinli Çörek tarifi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı şeker
  • Üzeri için:
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı pekmez
    • Susam

Hazırlanışı:

  1. Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyerek karıştırın ve 5 dakika kadar bekletin.
  2. Yoğurma kabına unu, tereyağı ve mayalı karışımı ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  3. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Hamuru üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  6. Her bir parçayı elinizle açın ve üzerine tahin-şeker karışımını yayın.
  7. Hamuru rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.
  8. Üzerine yumurta sarısı, pekmez ve susam serpin.
  9. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Püf Noktaları:

  • Hamuru yoğururken çok fazla un eklemekten kaçının.
  • Hamurun mayalanması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Çörekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürmek, çöreğin daha parlak ve güzel görünmesini sağlar.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa