Un Kurabiyesi tarifi

Pastanelerin ve evlerin vazgeçilmez kurabiyelerinden, lezzeti ile size kendini hayran bıraktıracak muhteşem tarifi: Un Kurabiyesi

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Un Kurabiyesi tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarini pudra şekeri ile iyice krema haline getirin.
  2. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  3. Elenmiş unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin.
  5. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  8. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Püf Noktaları:

  • Hamuru çok yoğurmayın, yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparırken fazla bastırmamaya dikkat edin.
  • Kurabiyeleri fırına vermeden önce buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Bu sayede daha güzel şekiller elde edebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri fırında fazla pişirmeyin, aksi takdirde kuru olacaktır.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa