Kışlık menemen nasıl yapılır ?

Kışlık menemen nasıl yapılır ? İşte tarifi...

EE
Ebru Edem Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık menemen nasıl yapılır ?
EE
Ebru Edem Yazar

Kışlık menemen, domates ve yeşil biberlerin kavrulup kavanozlara doldurulmasıyla yapılan bir kışlık hazırlıktır. Kış aylarında kahvaltılarda, öğle yemeklerinde veya akşam yemeklerinde tüketilebilir.


Malzemeler:

  • 10 kg domates
  • 1 kg yeşil biber
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayın.
  2. Yeşil biberleri yıkayıp ince ince doğrayın.
  3. Büyük bir tencereye sıvı yağı alın ve ısıtın.
  4. Domatesleri ekleyip kavurun.
  5. Biberleri ekleyin ve birlikte kavurun.
  6. Domatesler ve biberler iyice yumuşayıncaya kadar kavurun.
  7. Tuzunu ekleyin ve karıştırın.
  8. Kavanozları sterilize edin.
  9. Menemeni sıcakken kavanozlara doldurun.
  10. Kavanozların kapaklarını kapatın ve ters çevirin.
  11. Kavanozlar soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.



Püf Noktaları:

  • Domatesleri ve biberleri çok fazla kavurmayın, aksi takdirde melemeniniz sertleşebilir.
  • Kavanozları sterilize etmek için, kavanozları sıcak su dolu bir tencerede 10-15 dakika kaynatın.
  • Kavanozları ters çevirerek soğutmak, hava almayacakları için melemeninizin daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar.



Alternatif Tarifler:

  • Kışlık menemeninize, arzu ettiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Örneğin, karabiber, pul biber, kekik veya nane ekleyebilirsiniz.
  • Kışlık menemeninizin daha kıvamlı olmasını istiyorsanız, içine biraz un ekleyebilirsiniz.
  • Kışlık menemeninizin daha ekşi olmasını istiyorsanız, içine biraz sirke ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa