Yöresel Lezzetler: Patates Borani tarifi
Erzurum yöremizin leziz mi leziz, enfes mi enfes bir tarifiyle karşınızdayız. Damaklarda kalacak o lezzet: Patates Borani tarifi!
HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HM
Haber Merkezi
Malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kase yoğurt
- Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı
- Patatesleri yıkayıp soyup, küp küp doğrayın.
- Patatesleri bol suda haşlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
- Haşlanan patatesleri soğana ekleyin ve karıştırın.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Ilınan patatesleri bir kaseye alın ve üzerine yoğurt dökün.
- Maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları
- Patatesleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin.
- Yoğurtunuz çok ekşi ise, içine bir çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz.
- Dilerseniz, patatesleri rendeleyip de kullanabilirsiniz.