PAZARTESİ MENÜSÜ: Akşama Ne Pişirsem diye Düşünmeye Son!

Günün sonunda aile üyelerinin bir araya gelip günün olaylarını paylaştığı akşam yemeği sofraları, farklı yemek tariflerini deneme ve yaratıcılığınızı kullanma şansı sunar. Bu da yemek pişirmeyi sevenler için bir tutkuya dönüşür. Akşam yemeği menülerini saatlerce düşünür, en lezzetli yemeği yapmayı hayal ederiz. Size, çok düşünmenize fırsat vermeden lezzetli yemek menüleri sunuyoruz. İşte 4 çeşitten oluşan Akşam yemeği Menüsü...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PAZARTESİ MENÜSÜ: Akşama Ne Pişirsem diye Düşünmeye Son!
Büşra Ünal Yazar

Akşam Yemeği Menüsü: Domates Çorbası, Köfte, Fırında Patates Kızartma, Çilekli Kolay Dondurma...


Domates Çorbası Tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg domates 
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı: taze nane veya maydanoz

Nasıl Yapılıyor?

  • Domateslerin kabukları soyulur ve doğranır. Soğan da doğranır. Sarımsaklar ezilir
  • Bir tencereye zeytinyağı eklenir ve ısıtılır
  • Soğanlar eklenip pembeleşene kadar kavrulur
  • Sarımsaklar eklenip ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir
  • Doğranmış domatesler tencereye eklenir ve karıştırılır, Kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar yaklaşık 10 dakika kaynatılır
  • Un eklenir ve birkaç dakika daha karıştırılarak kavrulur
  • Tavuk veya sebze suyu eklenir
  • Tuz ve karabiber de eklenip karıştırılır
  • Çorba kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır ve yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirilir
  • Pişen çorba blender veya çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvama getirilir
  • Servis yaparken üzerine taze nane veya maydanoz yaprakları eklenir

Köfte Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram dana kıyma (yağlı veya yağsız tercih edebilirsiniz)
  • 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı ekmek kırıntısı
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ (kızartma için)

Nasıl Yapılıyor?

  • Kıyma bir karıştırma kabına alınır
  • Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek kırıntısı, domates salçası ve baharatlar eklenir
  • Tuz ve karabiber de eklenerek malzemeler iyice yoğurulur
  • Karışım birkaç dakika dinlendirilir, böylece baharatlar lezzetlerini iyice verirler.
  • Dinlenen karışımdan cevizden biraz büyük parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanarak köfte şekli verilir
  • Hazırlanan köfteler yağlanmış bir tavada veya ızgarada kızartılır veya pişirilir
  • Köfteler altın rengini alana kadar kızartılır
  • Pişen köfteler kağıt havlu üzerine alınır, fazla yağı süzdürülür

Fırında Patates Kızartma

Malzemeler:

  • 4-5 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılıyor?

  • Patatesler yıkanır ve kabukları soyulur
  • Patatesler uzunlamasına dilimlere kesilir
  • Dilimlerin kalınlığı yaklaşık 1 cm olmalı.
  • Dilimlenmiş patatesler bir kaseye alınır ve üzerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı baharatlar eklenir
  • Tüm patates dilimlerinin yağ ve baharatlarla kaplandığından emin olunur
  • Fırın tepsisi hafifçe yağlanır veya yağlı kağıt serilir
  • Patates dilimleri tek sıra halinde tepsiye dizilir, birbirlerine temas etmeyecek şekilde yerleştirilir
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir
  • Patatesler altın rengini alıp çıtır çıtır olana kadar pişirilir
  • Fırından çıkan patatesler birkaç dakika dinlendirilir ve servis yapılır

Çilekli Kolay Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Nasıl Yapılıyor?

  • Çilekler yıkanır ve sapları ayıklanır
  • Çilekler blender veya mutfak robotunda püre haline getirilir
  • Bir tencereye çilek püresi ve toz şeker eklenir
  • Orta ateşte karıştırılarak kaynamaya başlayana kadar ısıtılır
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika daha karıştırılarak pişirilir
  • Tencere ocaktan alınır ve çilek karışımı soğumaya bırakılır
  • Başka bir kapta süt, krema ve vanilya özütü karıştırılır
  • Soğuyan çilek karışımı süt-krema karışımına eklenir ve iyice karıştırılır
  • Karışım dondurma makinesine aktarılır ve dondurma makinesinin talimatlarına göre dondurulur
  • Dondurma kıvama geldikten sonra, bir kapta dondurucuya alınır ve 2-3 saat boyunca iyice dondurulur
  • Servis yapmadan önce dondurma birkaç dakika oda sıcaklığında bekletilir ve servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa