Japon Mutfağından: Mısır Tempura tarifi
Zengin mi zengin Japon mutfağının efsanevi lezzetlerinden, Mısır Tempura tarifi sizlerle!
SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SM
Suat Mutlu
Malzemeler:
- 2 adet haşlanmış mısır
- 1/2 su bardağı soğuk maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için ayçiçek yağı
Sosu için:
- 1/2 su bardağı soğuk su
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 4 yaprak taze fesleğen
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş ezilmiş sarımsak

Yapılışı:
- Haşlanmış mısırın tanelerini ayırın.
- Bir kasede maden suyu, un, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Mısır tanelerini hazırladığınız harçta güzelce bulayın.
- Kızgın ayçiçek yağında altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Kızaran mısırları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
Afiyet olsun!

Püf Noktaları:
- Mısır tanelerini harçta iyice bulayın.
- Kızgın yağda kızartırken, mısır tanelerini fazla miktarda koymayın.
- Mısırlar altın sarısı rengini alınca hemen kağıt havlu üzerine alın.