Ankara’da ''Gastronomide Kadın'' etkinliği
Başkent Ankara'da farklı ülkelerden gelen şeflerin katılımıyla ''Gastronomide Kadın'' etkinliği gerçekleştirildi.

Ankara'da, Başkent Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, farklı ülkelerden şeflerin katılımıyla "Gastronomide Kadın" adlı bir etkinlik düzenlendi. İspanya ve Slovenya'nın Ankara Büyükelçilikleri, Cervantes Enstitüsü ve Başkent Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen bu iki günlük etkinlik, üniversitenin kampüsünde yapıldı.
Etkinlik, belgesel gösterimiyle başladı
Etkinlik, İspanyol şef Maria Jose San Roman'ın "Sol Sostenible" (Sürdürülebilir Ben) adlı belgeselinin gösterimiyle başladı. Belgesel, Roman'ın üç çocuk annesi olmasının ardından aşçılık alanında nasıl profesyonel bir kariyere sahip olduğunu anlatıyor.
Gastronomide cinsiyet ayrımına karşı mesajlar
"Gastronomide Kadın" etkinliğinin kurucusu olan Roman, gastronomide yeteneğin cinsiyetle ilgisi olmadığını vurguladı. Milli mutfakların ve ürünlerin "imza yemekleri" oluşturmak için geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, gastronomi ve aşçılık sanatı öğrencilerine bol bol okuma, araştırma yapma ve farklı lezzetleri tatmak için seyahat etme tavsiyesinde bulundu.
Atölye çalışmaları ve ikramlar
Belgeselin ardından, Roman ve diğer İspanyol şefler Maria del Dulce Jimenez, Mimunt Hamido ile Türk şef Aylin Yazıcıoğlu, öğrencilerle üç farklı mutfakta atölye çalışmaları yürüttü. Atölye çalışmalarında hazırlanan yiyecekler, elçilik ve fakülte yetkilileri ile diğer konuklara ikram edildi.
İspanya Büyükelçiliği'nden teşekkür ve umut
İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği mensubu Hector Castaneda, Başkent Üniversitesine organizasyon için teşekkürlerini sunarak, bu alanda uzun ve verimli bir işbirliği olmasını umduğunu belirtti. Castaneda, bu etkinliğin Türk ve İspanyol kültürleri arasında bir köprü oluşturduğunu ve insanların birbirleriyle ilişki kurmasına yardımcı olduğunu ifade etti.