Kıbrıs Tatlısı tarifi

Kıbrıs mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Kıbrıs Tatlısının tarifini sizler için hazırladık...

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 12:56
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 13:01
Kıbrıs Tatlısı tarifi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Keki İçin:

  • 3 adet yumurta
  • ½ su bardağı şeker
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Muhallebisi için:

  • 1 Lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya 

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Çilek

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için tüm malzemeler bir tencere içerisine alınır ve kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alınır.
  2. Kek için derin bir kapta şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır. Ardından içine sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
  3. Tüm kuru malzemeler eklendikten sonra yağlanmış bir borcam içerisine dökülür ve yayılır.
  4. Pişen kek üzerine soğumuş şerbet dökülür ve biraz çekmesi beklenir.
  5. Bu sırada muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır ve çırpılır.
  6. Kısık ateşte sık sık karıştırılır ve göz göz olunca ocaktan alınır.
  7. İçine krem şanti ve vanilya eklendikten sonra bir mikser yardımıyla çırpılır. Kekin üzerine dökülür ve soğumaya alınır.
  8. Su kaynamaya başladığında içerisine nişasta eklenir ve 3 dakika daha pişirilir. Ardından ocaktan alınır.
  9. Tatlının muhallebisi soğuduktan sonra üzerine çilekli jöle eklenir ve güzelce dağıtılır.
  10. Soğuduktan sonra, tatlı bolca hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta 1-2 saat bekledikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa