Yılbaşı Özel: Etimek Salatası Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Etimek Salatası Tarifi
Etimek salatası, Türk mutfağında popüler olan, etimek (kuru ekmek dilimleri) temel alınarak yapılan bir salatadır.
Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet yeşil biber
- 1 küçük kırmızı soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Etimekleri servis yapacağınız kaseye dizin.
- Domates, salatalık, yeşil biber, soğan ve maydanozu küçük küçük doğrayın ve etimeklerin üzerine yayın.
- Sarımsakları ezin ve yoğurda karıştırın. Bu karışımı da salatanın üzerine dökün.
- Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırarak salatanın üzerine gezdirin.
- Salatayı bu şekilde 10-15 dakika bekletin ki etimekler sosu çeksin ve yumuşasın.
- Etimek salatasını karıştırarak servis edin.