Yılbaşı Özel: Maş Fasulyesi Salatası Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Maş Fasulyesi Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük kırmızı soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 dal taze nane
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Maş fasulyesini bir gece önceden suda bekletin.
- Ertesi gün fasulyeleri süzün ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
- Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Kırmızı soğanı ince ince doğrayın.
- Maydanozu ve taze naneyi ince ince kıyın.
- Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir sos olarak karıştırın.
- Soğuyan maş fasulyelerini, doğranmış sebzeler ve yeşilliklerle büyük bir salata kasesine alın.
- Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve hafifçe karıştırın.
- Salatayı bir süre buzdolabında dinlendirip soğuk servis yapabilirsiniz.