Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Lavantalı Kokteyl
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar. Yılbaşı gecesi alkol tüketmeyenler için Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Lavantalı Kokteyl
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı lavanta şurubu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Soda veya maden suyu
- Buz
- Garnitür olarak lavanta dalı ve/veya limon dilimi
Lavanta Şurubu Yapımı (Eğer evde yapmak isterseniz):
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta çiçeği
- Su ve şekeri bir tencereye koyun ve orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
- Şeker eridikten sonra, kurutulmuş lavanta çiçeklerini ekleyin.
- Karışımı kaynatın, ardından ateşi kısın ve 5 dakika demlenmeye bırakın.
- Şurubu ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bir süzgeçten geçirerek lavanta parçalarını ayırın.
Kokteylin Yapılışı:
- Bir bardağa buz ekleyin.
- Üzerine lavanta şurubunu ve limon suyunu ekleyin.
- Bardağı soda veya maden suyu ile doldurun ve hafifçe karıştırın.
- Garnitür olarak bir lavanta dalı veya bir limon dilimi ekleyin.