Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Ekşi Tatlı Kokteyl
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar. Yılbaşı gecesi alkol tüketmeyenler için Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Ekşi Tatlı Kokteyl
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1-2 yemek kaşığı bal veya şeker şurubu (tatlandırmak için)
- Buz
- Soda veya maden suyu
- Garnitür olarak limon ve portakal dilimleri
Yapılışı:
- Bir bardağa buz ekleyin.
- Üzerine taze sıkılmış limon suyunu ve portakal suyunu dökün.
- Tatlandırmak için bal veya şeker şurubu ekleyin ve iyice karıştırın.
- Bardağı soda veya maden suyu ile doldurun ve hafifçe karıştırın.
- Garnitür olarak limon ve portakal dilimleri ekleyin.