Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Vinigret Soslu Ton Balıklı Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 kutu ton balığı (kendi suyunda)
- 2 adet büyük marul yaprağı
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet salatalık
- 1 avuç cherry domates
- 1 avuç siyah zeytin
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet haşlanmış yumurta (isteğe bağlı)
Vinigret Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke (elma veya şarap sirkesi)
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı bal
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
- Marul yapraklarını yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın.
- Kırmızı soğanı ince halkalar şeklinde, salatalığı ve kırmızı biberi küp küp doğrayın. Cherry domatesleri ikiye kesin.
- Ton balığını kutusundan çıkarıp, büyük parçalar halinde ayırın.
- Bir kasede zeytinyağı, sirke, hardal, bal, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Büyük bir salata kasesinde marul, doğranmış sebzeler ve ton balığını karıştırın.
- Üzerine hazırladığınız vinigret sosu dökün ve hafifçe karıştırarak servis yapın.
- İsteğe bağlı olarak, salatanın üzerine doğranmış haşlanmış yumurta ve siyah zeytin ekleyebilirsiniz.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!