Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel:
Sote Tavuklu Semizotu Salata Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü, ince şeritler halinde kesilmiş
- 4 su bardağı semizotu, yıkanmış ve ayıklanmış
- 1 adet kırmızı biber, ince dilimlenmiş
- 1 adet salatalık, dilimlenmiş
- 1 avuç cherry domates, ikiye kesilmiş
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- 1 çay kaşığı kekik veya baharat karışımı
Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi veya limon suyu
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
- Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavuk şeritlerini ekleyin, tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Tavuklar altın rengini alana kadar her iki tarafını da soteleyin. Piştikten sonra bir kenara alın.
- Semizotunu, ince dilimlenmiş kırmızı biberi, dilimlenmiş salatalığı ve ikiye kesilmiş cherry domatesleri büyük bir salata kasesine alın.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, elma sirkesi veya limon suyu, hardal, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Salata malzemelerinin üzerine sote tavukları ekleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve hafifçe karıştırarak servis yapın.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!