Yılbaşı Özel: Pancarlı Mercimekli Salata Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Pancarlı Mercimekli Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet orta boy pancar
- 1 adet büyük havuç, rendelenmiş
- Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe bağlı: feta peyniri veya keçi peyniri, ceviz içi
Hazırlanışı:
- Mercimeği bol su ile yıkayıp, tuzlu suda yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Piştikten sonra süzün ve soğumaya bırakın.
- Pancarları iyice yıkayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Soğumuş mercimek, doğranmış pancar, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış maydanozu büyük bir salata kasesinde karıştırın.
- Küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Salata malzemelerinin üzerine hazırladığınız sosu dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine feta peyniri veya keçi peyniri ve ceviz içi ekleyebilirsiniz.
- Salatayı hafifçe karıştırarak servis yapın.