Yılbaşı Özel: Mimoza Salatası Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Mimoza Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet haşlanmış yumurta
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 su bardağı haşlanmış havuç, küp küp doğranmış
- 1 su bardağı haşlanmış patates, küp küp doğranmış
- 200 gram konserve ton balığı, yağı süzülmüş
- Mayonez
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe bağlı: kıyılmış dereotu veya maydanoz
Nasıl Yapılır?
Yumurtaları Hazırlama:
Haşlanmış yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Ayrı ayrı rendeleyin.
Sebzeleri Hazırlama:
Haşlanmış bezelye, havuç ve patatesi hazırlayın.
Tabaklama:
Bir servis tabağına önce ton balığını yayın. Üzerine ince bir mayonez tabakası sürün.
Katmanlar:
Ton balığının üzerine sırasıyla rendelenmiş yumurta akları, havuç, bezelye ve patatesi katmanlar halinde yerleştirin. Her katmanın arasına hafifçe mayonez sürün.
Son Katman ve Süsleme:
En üste rendelenmiş yumurta sarılarını serpiştirin. İsteğe bağlı olarak kıyılmış dereotu veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Servis:
Mimoza salatasını buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis yapın.