Yılbaşı Özel: Pancarlı Salata
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Pancarlı Salata
Malzemeler:
- 3-4 adet orta boy pancar, haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış
- 1 adet büyük portakal, soyulmuş ve dilimlenmiş
- 1/2 su bardağı ceviz, iri parçalanmış
- 1/2 demet roka veya baby ıspanak yaprakları
- 1/2 kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
- 100 gram beyaz peynir veya feta peyniri, ufalanmış
Sos için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke veya elma sirkesi
- 1 çay kaşığı bal
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış pancarları küp şeklinde doğrayın ve büyük bir salata kasesine alın.
- Portakal dilimlerini, ceviz parçalarını ve ince dilimlenmiş kırmızı soğanı pancarlara ekleyin.
- Roka veya ıspanak yapraklarını ekleyin.
- Sosu hazırlamak için zeytinyağı, balzamik sirke, bal, tuz ve karabiberi küçük bir kasede iyice karıştırın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve hafifçe karıştırın.
- Üzerine ufalanmış beyaz peynir veya feta peyniri serpin.
- Salatayı karıştırdıktan sonra servis yapın.