Kış çayı nasıl yapılır? Kış çayının faydaları nelerdir?

Soğuk kış günlerinde tercih edilen içeceklerden birisi olan kış çayı nasıl yapılır? Kış çayının faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kış çayı nasıl yapılır? Kış çayının faydaları nelerdir?
Ecem Çetin Muhabir

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla beraber içleri ısıtacak içecekler gündeme gelmeye başladı. 

Bunlardan biriside hem lezzeti hem de sağlık açısından faydalarıyla bilinen kış çayı... 

Peki, kış çayı nasıl yapılır ve sağlığımıza hangi faydaları sunar? İşte detaylar!

Kış Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kuşburnu
  • 1 yemek kaşığı ıhlamur
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Suyu kaynatın.
  2. Kaynar suyun içine kuşburnu, ıhlamur, zencefil, tarçın ve karanfili ekleyin.
  3. Karışımı kısık ateşte 10-15 dakika demleyin.
  4. Demlenen çayı süzün.
  5. İsteğe bağlı olarak bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Kış Çayının Faydaları:

  1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Kuşburnu, C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini destekler.
  2. Soğuk Algınlığına İyi Gelir: İçeriğinde bulunan ıhlamur ve zencefil, soğuk algınlığına karşı etkili olabilir.
  3. Antioksidan Etkisi: Karanfil, tarçın ve kuşburnu gibi içerikler antioksidanlar açısından zengindir, vücudu serbest radikallerden koruyabilir.
  4. Isıtıcı ve Rahatlatıcıdır: Tarçın ve zencefil, içimi sıcak ve rahatlatıcı kılar, soğuk kış günlerinde içsel bir ısınma sağlar.
  5. Mide Dostudur: Kış çayı, mide sağlığını destekleyebilecek hafif bir içecektir.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa