Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu muhteşem yemeklere eşlik etsin diye özenle hazırladığımız mezeler de yılbaşı sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu özel geceyi kutlarken, sofralar çeşit çeşit mezelerle donatılır. Mezeler, hem sofraya renk katar hem de yemeğin başlangıcında hafif ve lezzetli seçenekler sunar. İşte Yılbaşı sofranı renklendirecek o mezenin tarifi geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Farklı damak zevklerine hitap eden mezeler, sohbeti canlandıran ve kutlamaya neşe katan unsurlardır. Yılbaşı mezeleri, geleneksel lezzetlerden yenilikçi tariflere kadar geniş bir yelpazede sunulabilir ve bu özel gecenin atmosferini tamamlar. İşte Yılbaşı Sofranı tamamlayacak o meze...
Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy patlıcan
- 1 su bardağı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 limonun suyu
- Tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz, taze nane veya dereotu
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Her tarafının eşit pişmesi için sık sık çevirin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın ya da ezin.
- Bir kaseye labne peynirini alın. Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Közlenmiş patlıcanları labne karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak pul biber ekleyebilirsiniz.
- İnce kıyılmış maydanoz, nane veya dereotunu salataya ekleyin ve karıştırın. Bu, salataya taze bir aroma katacaktır.
- Salatayı birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Bu, lezzetlerin birbirine karışması için önemlidir.
- Salatayı soğuk olarak servis yapın. İsteğe göre ekstra zeytinyağı gezdirebilir ve taze otlarla süsleyebilirsiniz.