Hint mutfağından: Kashmiri Pulao tarifi
Baharatlarıyla ünlü Hindistan mutfağının efsanevi bir yemeğiyle karşınızdayız, tadı ile damaklarda kalacak o tarif: Kashmiri Pulao!
SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SM
Suat Mutlu
Malzemeler:
- 1 su bardağı basmati pirinç
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yeşil kakule
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı gül suyu
- 1 tutam safran
- 3 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı file badem
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım tatlı kaşığı toz kakule (isteğe bağlı)

Yapılışı:
- Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
- Sarımsağı soyup ezin.
- Sıvı yağı pilav tenceresinde kızdırın.
- Ezilmiş sarımsak ve karanfilleri ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Daha sonra pirinç, gül suyu, safran, süt ve tuzu ekleyip karıştırın.
- File badem ve kuru üzümleri de tencereye alın ve karıştırın.
- Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
- Servis yapmadan önce üzerine (isteğe bağlı olarak( toz kakule serpin.
Püf Noktaları:
- Basmati pirinç, Kashmiri pulao için en ideal pirinçtir.
- Safranın rengini ve aromasını tam olarak çıkarabilmek için suda bekletmenizi tavsiye ederim.
- Pirinçleri çok fazla kavurmayın, aksi takdirde sertleşebilir.
- Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavın suyunu çekene kadar pişirmek, tane tane olmasını sağlayacaktır.
