Yemekteyiz Kapuska Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yemekteyiz Kapuska Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 kilogram lahana
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etleri düdüklü tencerede hafifçe haşlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Kavrulmuş soğana etleri ve salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Lahanayı ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, lahanalar suyunu salana kadar 5-6 dakika orta kısık ateşte pişirin.
- Süre sonunda tencerenin kapağını açın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- 2,5 su bardağı sıcak su, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği kaynamaya bırakın.
- Lahanalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Etli kapuska yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
- Afiyet Olsun!