Yemekteyiz Kapuska Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yemekteyiz Kapuska Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Yemekteyiz Kapuska Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kilogram lahana
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etleri düdüklü tencerede hafifçe haşlayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  • Kavrulmuş soğana etleri ve salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Lahanayı ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, lahanalar suyunu salana kadar 5-6 dakika orta kısık ateşte pişirin.
  • Süre sonunda tencerenin kapağını açın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • 2,5 su bardağı sıcak su, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği kaynamaya bırakın.
  • Lahanalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Etli kapuska yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa