Masterchef Huraideu Chicken Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?

Masterchef programında sunulan Kore mutfağının popüler yemeklerinden olan Huraideu Chicken, tavuk kanadı severlerin dikkatini çekti. Peki, Evde Huraideu Chicken Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Masterchef Huraideu Chicken Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Masterchef Huraideu Chicken Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1.5 kg tavuk kanadı (yıkanmış ve kurutulmuş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Bir tutam zencefil tozu
  • 180 gr patates nişastası

Kızartma İçin:

  • Yeterince sıvı yağ

Tatlı ve Baharatlı Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 4 diş ince doğranmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Süsleme İçin:

  • Kavrulmuş susam
  • Çedar peyniri

Huraideu Chicken Nasıl Yapılır?

  • Tavuk kanatlarını üç parçaya ayırın (tambur, kanat, uç)
  • Tavuğu bir kaseye alıp, tuz, karabiber ve zencefil ile iyice karıştırın.
  • Başka bir kapta patates nişastasını tavuk parçalarıyla kaplayın, fazlalıkları silkeleyin. 10 dakika bekletin.
  • Yağda tavukları altın rengi olana kadar kızartın, kağıt havlu serili tabağa alın.
  • Sos için, yağda sarımsağı kızartın. 
  • Soya sosu, biber salçası, sirke, bal ve şekeri ekleyin, karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.
  • Kızarmış tavuğu sosa batırıp karıştırın, susamla süsleyin ve servis yapın.
  • Alternatif olarak, sosu yanında daldırarak sunabilirsiniz.
  • Üzerine çedar peyniri ve kavrulmuş susam serpip servis edin.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa