Masterchef Huraideu Chicken Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Masterchef programında sunulan Kore mutfağının popüler yemeklerinden olan Huraideu Chicken, tavuk kanadı severlerin dikkatini çekti. Peki, Evde Huraideu Chicken Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Masterchef Huraideu Chicken Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1.5 kg tavuk kanadı (yıkanmış ve kurutulmuş)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- Bir tutam zencefil tozu
- 180 gr patates nişastası
Kızartma İçin:
- Yeterince sıvı yağ
Tatlı ve Baharatlı Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 4 diş ince doğranmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süsleme İçin:
- Kavrulmuş susam
- Çedar peyniri
Huraideu Chicken Nasıl Yapılır?
- Tavuk kanatlarını üç parçaya ayırın (tambur, kanat, uç)
- Tavuğu bir kaseye alıp, tuz, karabiber ve zencefil ile iyice karıştırın.
- Başka bir kapta patates nişastasını tavuk parçalarıyla kaplayın, fazlalıkları silkeleyin. 10 dakika bekletin.
- Yağda tavukları altın rengi olana kadar kızartın, kağıt havlu serili tabağa alın.
- Sos için, yağda sarımsağı kızartın.
- Soya sosu, biber salçası, sirke, bal ve şekeri ekleyin, karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.
- Kızarmış tavuğu sosa batırıp karıştırın, susamla süsleyin ve servis yapın.
- Alternatif olarak, sosu yanında daldırarak sunabilirsiniz.
- Üzerine çedar peyniri ve kavrulmuş susam serpip servis edin.
- Afiyet olsun!