Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Bademli Pilav Tarifi

Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Bademli Pilav Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Bademli Pilav Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Bademli Pilav Tarifi...

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 1/2 su bardağı badem (kabukları soyulmuş ve kavrulmuş)
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Opsiyonel olarak bir tutam safran veya tarçın

Nasıl Yapılıyor?

  • Pirinci iyice yıkayıp 30 dakika suda bekletin, sonra suyunu süzün.
  • Düdüklü tencerenizi Sote veya Kavurma moduna getirin. 
  • Bademleri ekleyin ve hafifçe renk alana kadar kavurun, sonra bir tabağa alın.
  • Tencereye tereyağı veya zeytinyağı ekleyin. 
  • Soğanları yumuşayana kadar soteleyin. 
  • Süzülmüş pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  • Sıcak su veya tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve opsiyonel olarak safran veya tarçını ekleyin. Karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve Pilav veya Basınçlı Pişirme modunu seçin. 
  • Pilavı 10-12 dakika pişirin.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra tencerenin basıncının düşmesini bekleyin ve kapağını açın. 
  • Pilavı birkaç dakika dinlendirin. 
  • Kavrulmuş bademleri ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  • Bademli pilavınızı sıcak olarak servis edin.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa