Zuhal Topal'la Yemekteyiz Seda'nın Menüsü: Pestolu Arancini Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta son gün yarışmacısı Seda menüsünde ara sıcak olarak Pestolu Arancini tarifine yer verdi. Peki, Pestolu Arancini Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Pestolu Arancini Tarifi, Pestolu Arancini Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Arancini için:
- 2 su bardağı pişmiş risotto veya soğuk pirinç pilavı
- 1/2 su bardağı pesto sos
- 100 gram küçük doğranmış mozzarella veya başka bir yumuşak peynir
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Kaplamak için:
- 1/2 su bardağı un
- 2 adet çırpılmış yumurta
- 1 su bardağı galeta unu veya kırıntısı
Kızartmak için:
- Yeterli miktarda sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Pişmiş risottoyu veya soğuk pirinç pilavını geniş bir kaba alın.
- Pesto sosu ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip iyice karıştırın.
- Karışımı küçük parçalara ayırın (yaklaşık ceviz büyüklüğünde).
- Her bir parçanın ortasına bir parça mozzarella peyniri yerleştirin ve yuvarlak toplar oluşturacak şekilde elinizle şekillendirin.
- Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyun.
- Her bir arancini topunu önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak kaplayın.
- Kızartma tenceresinde yağı ısıtın.
- Arancini toplarını altın sarısı rengine dönene kadar kızartın.
- Her tarafının eşit kızarmasına dikkat edin.
- Kızartılan arancinileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Arancinileri sıcak olarak servis edin.
- Yanında ekstra pesto sos veya marinara sos ile sunabilirsiniz.
- Afiyet Olsun!