Zuhal Topal'la Yemekteyiz İranlı Sinem'in Menüsü: Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Sinem menüsünde başlangıç olarak Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) tarifine yer verdi. Peki, Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz İranlı Sinem'in Menüsü: Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Tarifi, Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yarma (iri bulgur)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 5-6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Tuz, karabiber ve nane (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küçük küçük doğrayın.
  • Tencereye tereyağı veya zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. 
  • Doğradığınız soğanları tencereye ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Tencereye domates salçasını ve kırmızı biberi ekleyin. 
  • Birkaç dakika daha kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz yarmayı tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  • Sıcak su veya et suyunu tencereye ekleyin. 
  • Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın.
  • Çorbanın kapağını kapatın ve yarma yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Bu süreç genellikle 20-30 dakika arasında değişebilir.
  • Çorba piştikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine nane serpiştirebilirsiniz.
  • Çorbayı sıcak olarak servis edin.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa