Zuhal Topal'la Yemekteyiz İranlı Sinem'in Menüsü: Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Sinem menüsünde başlangıç olarak Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) tarifine yer verdi. Peki, Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Tarifi, Yarma Şurbası ( Bulgur Çorbası) Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı yarma (iri bulgur)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 5-6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber ve nane (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Soğanı küçük küçük doğrayın.
- Tencereye tereyağı veya zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.
- Doğradığınız soğanları tencereye ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
- Tencereye domates salçasını ve kırmızı biberi ekleyin.
- Birkaç dakika daha kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz yarmayı tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Sıcak su veya et suyunu tencereye ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın.
- Çorbanın kapağını kapatın ve yarma yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Bu süreç genellikle 20-30 dakika arasında değişebilir.
- Çorba piştikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine nane serpiştirebilirsiniz.
- Çorbayı sıcak olarak servis edin.
- Afiyet Olsun!