Gelinim Mutfakta - Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması), Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) Tarifi, Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy elma
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1/4 su bardağı kuru üzüm
- 1/4 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı tane karanfil (dövülmüş)
- 1/2 su bardağı su veya elma suyu
- Birkaç damla gül suyu (isteğe bağlı)
- Üzeri için toz şeker ve tarçın
Nasıl Yapılır?
- Elmaları yıkayın ve kurulayın.
- Elmaların üst kısmından kapak şeklinde kesin ve bir kenara ayırın.
- Elmaların içini dikkatlice oyun, ancak dış kabuğu delmemeye özen gösterin.
- Bir kasede toz şeker, dövülmüş ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı, tarçın, karabiber ve karanfili karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak gül suyu da ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız iç harcı elmaların içine doldurun.
- Elmaların kapaklarını geri koyun.
- Elmaları fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin.
- Elmaların yarısına gelecek kadar su veya elma suyu ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Pişirme süresi elmaların büyüklüğüne göre değişebilir.
- Pişen elmaları fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin.
- Servis yaparken üzerine toz şeker ve tarçın serpebilirsiniz.
- Afiyet Olsun!