Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ecem'in Menüsü: Sweet Chili Sos Eşliğinde Kadayıflı Karides Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta beşinci gün yarışmacısı Ecem, menüsünde ara sıcak olarak Sweet Chili Sos Eşliğinde Kadayıflı Karides tarifine yer verdi. Peki, Sweet Chili Sos Eşliğinde Kadayıflı Karides Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sweet Chili Sos Eşliğinde Kadayıflı Karides Tarifi, Sweet Chili Sos Eşliğinde Kadayıflı Karides Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Kadayıflı Karides İçin:
- 12 adet büyük boy karides
- 200 gram kadayıf
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuz ve karabiber
- Kızartmak için ayçiçek yağı
Sweet Chili Sos İçin:
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı beyaz şeker
- 1/4 su bardağı sirke (tercihen beyaz şarap sirkesi)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı su
- 1-2 adet kırmızı biber (ince dilimlenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Karideslerin kabuklarını soyun, kuyruklarını bırakın ve sırtlarındaki siyah damarı çıkarın.
- Üç ayrı tabağa un, çırpılmış yumurta ve kadayıfı yerleştirin.
- Karidesleri önce una, sonra yumurtaya batırın ve en son kadayıfa bulayın.
- Kadayıfın karideslere iyice yapışmasını sağlayın.
- Kızgın yağda kadayıflı karidesleri altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve yağlı kağıt üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Bir tencerede su, şeker, sirke ve tuzu karıştırın ve kaynatın.
- Ayrı bir kapta nişastayı su ile çözün ve kaynayan karışıma ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- İnce dilimlenmiş kırmızı biber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Kadayıflı karidesleri tabağa alın ve yanında sweet chili sos ile servis edin.
- Afiyet olsun!