Gelinim Mutfakta - Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Pita Ekmeğinde Falafel tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Pita Ekmeğinde Falafel Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinim Mutfakta - Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pita Ekmeği İçin Malzemeler:
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım yemek kaşığı kuru maya
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yaklaşık 2 bardak un
Pita Ekmeği Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun ve mayalandırın.
- Fırını 250 derecede ısıtın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 5-6 dakika fırında pişirin.
Falafel İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı gece suya yatırılmış nohut
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 4-5 dal kişniş
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 1 bardak sıvı yağ (kızartmak için)
Sos İçin Malzemeler:
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Toz biber
Falafel Nasıl Yapılır?
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve kişnişi rondoda pütürlü kalacak şekilde karıştırın.
- Karışıma un ekleyip yoğurun ve ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Kızgın yağda falafel toplarını kızartın.
- 45 dakikalık hazırlık ve pişirme süresiyle lezzetli bir Pita Ekmeğinde Falafel hazır!
- Afiyet Olsun!