Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fatma'nın Menüsü: Kayseri Yağlaması Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta birinci gün yarışmacısı Fatma, menüsünde ara sıcak olarak Kayseri Yağlaması tarifine yer verdi. Peki, Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kayseri Yağlaması Tarifi, Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
Nasıl Yapılır?
- Hamur için unu bir kaba alın, tuz ekleyin ve yavaş yavaş ılık suyu karıştırarak hamuru yoğurun.
- Hamur yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.
- Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
- Sonrasında hamuru bezelere ayırın ve her bir bezeyi ince bir şekilde açın.
- Açtığınız hamurları yağsız bir tavada her iki tarafını da pişirin.
- Pişen hamurları üst üste koyarak sıcak tutun.
- Kıyma için soğanları ince ince doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulmuş soğana kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
- İnce doğranmış domates, biber, salça ve baharatları ekleyin.
- Biraz su ekleyerek sosu pişirin.
- Pişen etli karışımı, önceden pişirip üst üste koyduğunuz hamurların her bir katına yayın.
- Hazırladığınız yağlamaları dilimleyerek sıcak servis yapın.
- Afiyet Olsun!