Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fatma'nın Menüsü: Şambali Tatlısı
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta birinci gün yarışmacısı Fatma, menüsünde tatlı olarak Şambali tarifine yer verdi. Peki, Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Şambali Tatlısı Tarifi, Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kaynatın.
- Hazırlanan şerbeti soğumaya bırakın.
- Bir kasede irmik, şeker, yoğurt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve üzerini düzeltin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak şambali tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.
- Afiyet olsun!