Zuhal Topal'la Yemekteyiz Günday'ın Menüsü: Muska Şeklinde Pırasa Sarması Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Günday, ara sıcak olarak Muska Şeklinde Pırasa Sarması tarifine yer verdi. Peki, Muska Şeklinde Pırasa Sarması Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Muska Şeklinde Pırasa Sarması Tarifi, Muska Şeklinde Pırasa Sarması Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 3-4 adet büyük pırasa
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük soğan, ince doğranmış
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı dolmalık fıstık veya çam fıstığı
- 1/2 su bardağı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık baharat (tarçın, yenibahar, karabiber)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
- Sıcak su
- Limon suyu (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Pırasaları yıkayın ve yeşil kısımlarını ayırarak beyaz kısımlarını uzunlamasına dört eşit parçaya bölün.
- Kaynayan tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk suya alın ve süzün.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dolmalık fıstık veya çam fıstıklarını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, baharatları, naneyi, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Yeterince sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Pırasa yapraklarını tezgaha yayın ve her bir parçanın ortasına hazırladığınız içten koyun.
- Muska şeklinde sarın.
- Sarmaları bir tencereye dizin.
- Üzerine bir tabak koyarak sarmaların pişerken dağılmamasını sağlayın.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ve isteğe bağlı olarak biraz limon suyu ekleyin.
- Kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Pişen sarmaları servis tabağına alın ve ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
- Afiyet Olsun!