Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: İç Pilav Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ana yemek yanında servis edeceği İç Pilav tarifine yer verdi. Peki, İç Pilav Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 15:40
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 20:36
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: İç Pilav Tarifi
Büşra Ünal Yazar

İç Pilav Tarifi, İç Pilav Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
  • 1/2 su bardağı dolmalık fıstık
  • 1/2 su bardağı kuş üzümü
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bol su ile yıkayın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, 15-20 dakika kadar bekletin. Sonra suyunu süzün ve pirinçleri kenara alın.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. 
  • Dolmalık fıstıkları ekleyin ve hafifçe renkleri dönene kadar kavurun. Ardından ince doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Süzülmüş pirinçleri tencereye ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Yenibahar, karabiber ve tarçını da ekleyip birkaç kez karıştırın.
  • Sıcak tavuk suyunu veya suyu tencereye ekleyin. 
  • Kuş üzümünü, tuzu ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav piştikten sonra ocağı kapatın. Tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyup kapağını kapatın ve pilavı 10-15 dakika dinlendirin. Bu, pilavın daha iyi demlenmesini sağlayacaktır.
  • Pilavın üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanozları serpiştirin ve hafifçe karıştırın.
  • İç pilavınız servise hazır. 
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa