Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Sebzeli Şifa Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Candan başlangıç olarak Sebzeli Şifa Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Sebzeli Şifa Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Sebzeli Şifa Çorbası Tarifi...
Sebzeli Şifa Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet soğan, küçük doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 adet havuç, küp küp doğranmış
- 2 adet kereviz sapı, doğranmış
- 1 adet büyük boy patates, küp küp doğranmış
- 1 adet kırmızı biber, küp küp doğranmış
- 1 adet kabak, küp küp doğranmış
- 1 su bardağı ıspanak veya pazı, doğranmış
- 1 litre sebze suyu veya su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencereyi orta ateşte ısıtın ve biraz zeytinyağı ekleyin.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Havuç, kereviz, patates ve kırmızı biberi ekleyip, sebzeler biraz yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika daha soteleyin.
- Kabak, ıspanak - pazı, sebze suyu, tuz, karabiber, zerdeçal, zencefil, kekik ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın.
- Çorbanın kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin.
- Sebzeler yumuşak olduğunda çorba hazırdır. Gerekirse tuz ve baharatları ayarlayın.
- Sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun!