BIST
10.058
-0,40%
DOLAR
34,8683
0,08%
EURO
36,6471
-0,18%
ALTIN
3.040,34
0,82%
PETROL
73,05
1,19%
BITCOIN
3.517.486
2,76%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 7°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 7°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ara sıcak olarak Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar tarifine yer verdi. Peki, Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 18:30
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 19:43
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar Tarifi...
Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar
Malzemeler:
Karnabahar için:
1 büyük karnabahar başı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı baharatlar: toz kırmızı biber, kimyon, köri vb.
Sarımsaklı Yoğurt Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
Tuz ve karabiber
Bir tutam kırmızı pul biber veya dövülmüş taze nane
Nasıl Yapılır?
Fırını 200°C'ye ayarlayın.
Karnabaharı büyükçe çiçeklere ayırın.
Yıkayıp kuruladıktan sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
Karnabaharların üzerine zeytinyağı dökün ve tuz, karabiber ve diğer seçtiğiniz baharatlarla eşit şekilde kaplanacak şekilde karıştırın.
Karnabaharları tek kat halinde düzenleyin.
Önceden ısıtılmış fırında, karnabaharlar altın rengi ve kenarları hafif kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Yoğurdu bir kaseye alın.
Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Sosun tadına bakın ve gerekiyorsa baharatları ayarlayın.
Fırından çıkan karnabaharları bir servis tabağına alın.
Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt sosunu dökün.
İsteğe bağlı olarak üzerine biraz kırmızı pul biber serperek veya taze nane ile garnitür ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sen Ağlama İstanbul gerçek hikaye mi? Hangi dönemde geçiyor?
Sen Ağlama İstanbul konusu ne? Sen Ağlama İstanbul'da kimler oynuyor?
Sen Ağlama İstanbul'un Kubat'ı İsmail Hacıoğlu kimdir?
Sen Ağlama İstanbul'un Şehrazat'ı Simay Barlas kimdir?
Sen Ağlama İstanbul'un Ferhat'ı Aytaç Şaşmaz kimdir?
Brain Rot Nedir? Brain Rot Ne Demek?
Doğal antibiyotiğin bu zararlarını bilen yok! O kişilerin tüketmesi yasak! İşte sarımsağın bilinmeyen zararları!
Sonraki Sayfa
×
Ara