Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, günü bir önceki kapanışa göre 8,21 puanlık bir artışla tamamladı, bu süreçte toplam işlem hacmi 148,6 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık sektörü endeksi günü %0,43 düşüşle kaparken, holding sektörü endeksi de %0,07'lik bir değer kaybı yaşadı. Madencilik sektörü endeksi %3,55'lik bir artışla günün kazananı olurken, ticaret sektörü endeksi ise %1,09'luk düşüşle en çok değer kaybeden sektör oldu.
ABD ÜFE VERİSİ VE KÜRESEL PİYASALARDAKİ ETKİSİ
ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri, ocak ayında aylık bazda %0,3 ve yıllık bazda %0,9 artarak beklentileri aştı. Bu durum, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını indirme konusunda acele etmeyeceği yönündeki görüşleri güçlendirdi ve küresel piyasalarda risk iştahını olumsuz yönde etkiledi.
GELECEK HAFTANIN EKONOMİ GÜNDEMİ
Gelecek hafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özeti, tüketici güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı gibi yerel verilerin yanı sıra, ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları, Avro Bölgesi enflasyonu, Almanya'nın büyüme oranı ve imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri gibi küresel ekonomik göstergeler piyasaların odak noktasında olacak. Analistler, BIST 100 endeksi için 9.300 ve 9.500 seviyelerinin direnç, 9.200 ve 9.000 seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığını belirtiyor.
TCMB POLİTİKA FAİZİ BEKLENTİLERİ
AA Finans'ın düzenlediği beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini sabit tutacağı konusunda hemfikir. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise %36,25 olarak öngörülüyor.