Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ilk gün yarışmacısı Mustafa başlangıç olarak Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
19 Şubat 2024 22:35
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 01:13
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu
  • 1 su bardağı krema
  • Taze dereotu (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  •  Mantarları temizleyin ve ince ince dilimleyin. Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağını ve biraz zeytinyağını orta ateşte eritin. 
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin.
  • Dilimlenmiş mantarları tencereye ekleyin. 
  • Mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Mantarlar suyunu çekince, üzerine unu serpin ve hızlıca karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Yavaşça tavuk suyunu veya sebze suyunu ekleyin. 
  • Karışımı sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Bu sırada çorbanızın kıvamını kontrol edebilir, gerekirse su ilave edebilirsiniz.
  • Çorba kaynadıktan sonra altını kısın ve çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirene kadar blenderdan geçirin. 
  • Bu aşamada çorbanın tamamını ya da bir kısmını pürüzsüzleştirebilirsiniz, bu tamamen size kalmış.
  • Çorbayı tekrar ocağa alın, içine kremayı ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Çorbanın kıvamı çok koyuysa, biraz su veya tavuk suyu ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
  • Çorbanız hazır olduğunda, sıcak olarak servis yapın. 
  • Üzerine biraz daha taze dereotu ve isteğe bağlı olarak karabiber ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa