BIST
10.050
-0,49%
DOLAR
34,8730
0,09%
EURO
36,6531
-0,16%
ALTIN
3.021,17
0,19%
PETROL
72,90
0,98%
BITCOIN
3.444.608
0,67%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ilk gün yarışmacısı Mustafa başlangıç olarak Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
19 Şubat 2024 22:35
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 01:13
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Dereotlu Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeler:
500 gram taze mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu
1 su bardağı krema
Taze dereotu (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Mantarları temizleyin ve ince ince dilimleyin. Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
Bir tencerede tereyağını ve biraz zeytinyağını orta ateşte eritin.
Soğan ve sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin.
Dilimlenmiş mantarları tencereye ekleyin.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Mantarlar suyunu çekince, üzerine unu serpin ve hızlıca karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Yavaşça tavuk suyunu veya sebze suyunu ekleyin.
Karışımı sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Bu sırada çorbanızın kıvamını kontrol edebilir, gerekirse su ilave edebilirsiniz.
Çorba kaynadıktan sonra altını kısın ve çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirene kadar blenderdan geçirin.
Bu aşamada çorbanın tamamını ya da bir kısmını pürüzsüzleştirebilirsiniz, bu tamamen size kalmış.
Çorbayı tekrar ocağa alın, içine kremayı ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Çorbanın kıvamı çok koyuysa, biraz su veya tavuk suyu ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Çorbanız hazır olduğunda, sıcak olarak servis yapın.
Üzerine biraz daha taze dereotu ve isteğe bağlı olarak karabiber ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sen Ağlama İstanbul'un Kubat'ı İsmail Hacıoğlu kimdir?
Sen Ağlama İstanbul'un Şehrazat'ı Simay Barlas kimdir?
Sen Ağlama İstanbul'un Ferhat'ı Aytaç Şaşmaz kimdir?
Brain Rot Nedir? Brain Rot Ne Demek?
Doğal antibiyotiğin bu zararlarını bilen yok! O kişilerin tüketmesi yasak! İşte sarımsağın bilinmeyen zararları!
10K Ne Demek? Sosyal Medyada 10K Ne Anlama Geliyor?
LOL Ne Demek? Sosyal Medyada LOL Ne Anlama Geliyor?
Sonraki Sayfa
×
Ara