Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Köfteli Erişteli Çorba Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Hacer, başlangıç olarak Köfteli Erişteli Çorba tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Köfteli Erişteli Çorba Tarifi...
Köfteli Erişteli Çorba Tarifi
Malzemeler:
Köfte İçin:
- 250 gram kıyma
- 1 adet küçük boy soğan, rendelenmiş
- 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırıntısı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Çorba İçin:
- 1 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet orta boy soğan, küçük doğranmış
- 1 adet havuç, küp küp doğranmış
- 1 adet patates, küp küp doğranmış
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber
- Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış (isteğe bağlı)
Nasıl Yapacağız?
- Kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu veya ekmek kırıntısını, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu bir kasede iyice karıştırın.
- Hazırladığınız karışımdan küçük köfteler yapın ve bir kenara alın.
- Büyük bir tencerede tereyağını eritin ve küçük doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
- Unu ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyu veya et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Köfteleri ve erişteleri ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Çorbanın kıvamı koyulaşana ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
- Pişme işlemi bittiğinde ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun!