Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Boşnak Mantısı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Hacer, ara sıcak olarak Boşnak Mantısı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Boşnak Mantısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Boşnak Mantısı Tarifi...

Boşnak Mantısı

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 1,5 su bardağı su (hamurun kıvamına göre ayarlayın)

İç Harç İçin:

  • 500 gram kıyma (dana veya kuzu tercihen)
  • 2 adet orta boy soğan, ince doğranmış
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı baharatlar)
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış

Pişirme İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su veya et suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. 
  • Ortasını açıp içine yumurta, tuz ve yavaş yavaş ekleyeceğiniz suyu koyun.
  • Ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  • Gerekirse suyun miktarını ayarlayın.
  • Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Kıymayı bir kaseye alın. İnce doğranmış soğan, tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölün ve her birini tezgah üzerinde ince bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamurları 5x5 cm boyutlarında kareler halinde kesin.
  • Her bir kare hamurun ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve dört kenarını birleştirerek mantı şekli verin.
  • Tüm hamur ve harcı bu şekilde hazırlayın.
  • Geniş bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı ısıtın.
  • Mantıları tencereye dizin ve her iki tarafını hafifçe kızartın.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su veya et suyunu ekleyin.
  • Mantıların üstünü örtecek kadar su kullanın.
  • Kısık ateşte mantılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süreç yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa