Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: İçli Köfte Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem ara sıcak olarak İçli Köfte tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: İçli Köfte Tarifi...
İçli Köfte
Malzemeler:
Dış Harcı İçin:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
İç Harcı İçin:
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy soğan, ince doğranmış
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- Yarım çay bardağı çam fıstığı
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
Nasıl Yapacağız?
- İnce bulguru geniş bir kaseye alın, üzerine sıcak suyu dökün ve bulgurun şişmesi için 15 dakika kadar bekleyin.
- Şişen bulgura un, yumurta, tuz ve pul biberi ekleyin.
- Malzemeleri iyice yoğurun, hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
- Gerekirse, elinizi ıslatarak yoğurma işlemine devam edebilirsiniz.
- Tereyağı veya zeytinyağını bir tavada ısıtın, ince doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Dış harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde yuvarlayıp, ortasını parmağınızla açarak içli köfte şeklini verin.
- Açtığınız boşluğa iç harçtan bir miktar koyun ve köftenin ağzını kapatın.
- İçli köftelerin yüzeyinin pürüzsüz olmasına özen gösterin.
- Hazırladığınız içli köfteleri, buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- İçli köfteleri kaynar suda yaklaşık 10-15 dakika ya da dış yüzeyleri sertleşene kadar haşlayabilirsiniz.
- Alternatif olarak, derin yağda kızartarak da pişirebilirsiniz.
- Afiyet olsun!